Jučer sam poželio nešto malo drugačije od uobičajenog pilećeg odreska i pala je ideja da napravim tuna steak. Za prilog se može koristiti razno povrće, a ja sam izabrao punozrnati rižoto od špinata. Za prste polizati!
Vrijeme pripreme: 10 min
Sastojci:
– filet tune,
– manji luk,
– češnjak,
– punozrnata riža ( 1/2 šalice )
– špinat,
– sol,
– papar,
– timijan,
– bosiljak,
Priprema:
Popržimo luk i kad pozlati, dodamo nasjeckan češnjak (dok ne zamiriše), dodamo rižu i vodu (omjer 1 riža: 2 vode), posolimo i dodamo začine (bosiljak, timijan). Kad voda ispari, odamo špinat i promiješamo. Smanjimo vatru i pokrijemo.
Na jako zagrijanoj žar ploči ispečemo filet tune (na svakoj strani samo minutu), nakon čega filet stavimo na tanjur i pokrijemo (slično kao steak). Prije nego što razrežemo, steak još popaprimo i posolimo, nakon čega je spreman za posluživanje.
Dobar tek ;)