Cijenimo vašu privatnost

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja, posluživali personalizirane oglase ili sadržaj i analizirali naš promet. Klikom na "Potvrdi", pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
FT recepti piletina sa integralnom tjesteninom i gljivama
Ručak Recepti

Piletina sa integralnom tjesteninom i gljivama

Kad idem sa društvom na surfarski odmor, uvijek volim nešto dobro skuhati (pogotovo zato, da mi ne treba prati suđe). Jer je piletina sa tjesteninom moj specijalitet, odlučio sam ga dijeliti s vama.

 


Vrijeme pripreme: 15 min     Vrijeme kuhanja: 30 min     Ukupno: 45 min

Sastojci:

– šampinjoni,

– piletina,

– integralne tjestenine,

– manji luk,

– češnjak,

– peršin,

– Vegeta,

– papar,

– ružmarin,

– mažuran

Priprema:

Prvo na maslinovom ulju u tavi spržimo luk. Kad pozlati dodamo na kocke nasjeckanu piletinu i pržimo ga na umjerenoj vatri toliko vremena, da dobije pravu boju. Međuvremenom operemo i na tanke šnite narežemo šampinjone. Kad je meso skoro pečeno, u tavu dodamo sasjeckan češnjak i sačekamo, da lijepo zamiriše. Onda dodamo još šampinjone, malo Vegete, svježi peršin i malo mažurana. Umak je pripremljen, kad šampinjoni puste vodu i ta polako ispari.

Istovremenom skuhamo integralne tjestenine, ih precijedimo, te stresemo u prije napravljen umak. Sve skupa dobro premiješamo i serviramo.

 

Pa dobar tek!

 

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR