Kad idem sa društvom na surfarski odmor, uvijek volim nešto dobro skuhati (pogotovo zato, da mi ne treba prati suđe). Jer je piletina sa tjesteninom moj specijalitet, odlučio sam ga dijeliti s vama.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 30 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– šampinjoni,
– piletina,
– integralne tjestenine,
– manji luk,
– češnjak,
– peršin,
– Vegeta,
– papar,
– ružmarin,
– mažuran
Priprema:
Prvo na maslinovom ulju u tavi spržimo luk. Kad pozlati dodamo na kocke nasjeckanu piletinu i pržimo ga na umjerenoj vatri toliko vremena, da dobije pravu boju. Međuvremenom operemo i na tanke šnite narežemo šampinjone. Kad je meso skoro pečeno, u tavu dodamo sasjeckan češnjak i sačekamo, da lijepo zamiriše. Onda dodamo još šampinjone, malo Vegete, svježi peršin i malo mažurana. Umak je pripremljen, kad šampinjoni puste vodu i ta polako ispari.
Istovremenom skuhamo integralne tjestenine, ih precijedimo, te stresemo u prije napravljen umak. Sve skupa dobro premiješamo i serviramo.
Pa dobar tek!