Ideju za ovo jelo dobio sam u tajlandskom restoranu. Naravno da nisam stručnjak za pripremu tajlandskih jela, ali vam ih toplo preporučujem jer su „mmmmm dobri“!
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 30 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– integralne tjestenine
– gamberi (kozice)
– kokosova mast
– pola luka
– manja crvena paprika
– brokula
– tikvica
– češnjak
– svježi čili
– malo sojinog umaka
– bosiljak
– sol
Priprema:
Na kokosovoj masti popržimo luk, dodamo na kocke nasjeckanu crvenu papriku i tako pržimo par minuta. U drugom loncu skuhamo kozice, ih odcijedimo, te dodamo luk i papriku.
Sve skupa promiješamo i dodamo još sasjeckan češnjak i prethodno skuhanu brokulu i tikvicu. Međuvremenom skuhamo integralne tjestenine. Dok čekamo, da se tjestenine odcijede, kozicama dodamo svježi čili, malo sojinog umaka, te ostale začine.
Kad se tjestenine odcijede, primiješamo umak i pustimo sve skupa još malo na maloj vatri za 5 minuta. I jelo je gotovo.
Pa dobar tek!