Dovoljno je reći da se priprema krvav, srednje ili bolje pečen i odmah svi znamo da je riječ o kulinarskom favoritu - bifteku! A kako je sezona crvenog zelja, dodao sam ga kao prilog. Rezultat je bio nevjerojatna fuzija okusa. Svakako vrijedi probati!
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 25 min Ukupno: 40 min
Sastojci:
– biftek,
– sol,
– papar u zrnu,
– zrnata gorušica,
– pola glavice crvenog zelja,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Prvo stavimo kuhati vodu koju posolimo. Zatim naribamo crveno zelje, a kad voda zavrije, u njoj zelje kuhamo dok ne omekša. Nakon toga se bacamo na pečenje mesa.
Ako želimo napraviti dobar biftek, meso prije pripreme moramo marinirati najmanje 5 dana (premažemo ga zrnatom gorušicom, posipamo zrnima crnog papra ili začinima i začinskim biljem po želji te ga prelijemo s toliko maslinovog ulja dok ne bude sasvim prekriven. Pokrijemo s folijom i ostavimo u frižideru u kojem ga najmanje jedanput okrenemo).
U tavi zagrijemo maslinovo ulje, na to položimo biftek i pečemo ga 5 minuta na svakoj strani. Kad je meso pečeno, stavimo ga na tanjur i pokrijemo. Pustimo da odleži 10 minuta i poslužimo.
Dobar tek ;)