Među svim zanimljivim receptima, ponekad je teško odabrati onaj pravi. Zato se često dogodi da pri biranju zaboravimo na one najobičnije i najjednostavnije koji nisu ništa manje ukusni. Jedan od njih je ovaj ispod.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 15 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– pileća prsa,
– parmezan,
– cherry rajčica,
– režnjić češnjaka,
– svježi bosiljak,
– timijan,
– sol,
- papar,
– maslinovo ulje,
– punozrnata tjestenina.
Priprema:
Pileća prsa operemo i narežemo na male komadiće. Začinimo ih solju, paprom i timijanom. U međuvremenu na maslinovom ulju popržimo režnjić češnjaka. Kad češnjak malo porumeni i zamiriši, dodamo meso. Miješamo nekoliko minuta i dodamo cherry rajčice. Posipamo svježim bosiljkom i po potrebi još malo posolimo i popaprimo. Sve zajedno pečemo dok meso ne dobije zlaćanu boju.
Tjesteninu skuhamo prema uputstvima na ambalaži i poslužimo zajedno sa začinjenim mesom. Posipamo svježe naribanim parmezanom.
Kao prilog možemo poslužiti veliku zdjelu zelene salate.
Dobar tek!