Priznajem, uvijek ogladnim kad pišem recepte.
Ova ukusna pita od rajčice predstavlja vrhunski ručak s kojim možete počastiti svekrvu i tasta kad se želite dokazati u kuhinji. :)
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme pečenja: 40 min Ukupno: 60 min
Sastojci:
– integralno vučeno tijesto,
– pileće meso,
– lagani zrnati sir,
– rajčica,
– crne masline,
– senf,
– češnjak,
– timijan,
– zelena salata,
– maslinovo ulje,
– limun,
– papar,
– sol.
Priprema:
Za početak upalimo pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Zatim počnemo s pripremom nadjeva. Na vrućoj tavi ispečemo male komadiće pilećeg mesa, koje smo prije toga začinili soli i paprom.
Međuvremenom pekač za pitu obložimo papirom za pečenje na koji rasporedimo integralno vučeno tijesto i pripazimo da su rubovi nekoliko podignuti (3 cm).
Dno tijesta premažemo senfom, dodamo lagani zrnati sir, začinjeno meso koje smo prije toga ispekli i sve skupa prekrijemo kriškom rajčice. Po želji posolimo i popaprimo, dodamo nasjeckane masline, timijan, češnjak i nešto kapljica maslinovo ulja.
Kad je pita spremna, stavimo ju u pećnicu na pola sata. Kad tijesto dobije zlato-smeđu boju, to je znak da je ručak gotov.
Za prilog pripremimo još zelenu salatu, koju začinimo soli, limunovim sokom i maslinovim uljem.
Dobar tek!