Buča (ili bundeva) tipična je na Noć vještica, kada od nje mnogi rade umjetnička djela, a mi smo se odlučili za malo drugačije umjetničko djelo - zdrav i ukusan obrok.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 35 min Ukupno: 55 min
Sastojci:
– hokaido buča,
– teleće meso – hrbat,
– rikula,
– parmezan,
– kokosovo ulje,
– maslinovo ulje,
– češnjak,
– papar,
– kurkuma,
– sol.
Priprema:
Pire od buče
Buču dobro operemo, narežemo na veće komade i skuhamo u slanoj vodi. Kad je buča mekana iznutra,ocijedimo vodu, dodamo malo parmezana, kurkume i malo posolimo. Sve izmiksamo štapnim mikserom i na laganoj vatri prokuhamo još 5 minuta.
Steak
Ako imate vremena, najbolje je da meso marinirate dan prije pripreme i pustite ga da odleži. Za marinadu sam ovog puta upotrijebio maslinovo ulje, sitno nasjeckani češnjak, sol i papar. Meso pečemo na ugrijanoj tavi na koju smo stavili kokosovo ulje. Vrijeme pečenja ovisi o debljini samog odreska, a iako su ukusi različiti, odrezak je najsočniji kada je srednje pečen tako da pazite da ga ne prepečete.
Na samom kraju, kad je sve spremno, na tanjur stavimo malo svježe rikule pokapane bučinim uljem - ona će služiti kao posteljica za naš steak i stvoriti zanimljivu mješavinu okusa. Kao prilog poslužimo pire od buče i obrok je spreman. Siguran sam da će vas ovo jelo iznenaditi, zato nemojte čekati nego trk u kuhinju!
Dobar tek!