Da li je i vama dosadio pusti okus piletine, odnosno puretine? Ako je vaš odgovor da, onda morate obavezno isprobati današnji recept i prepustiti se okusima Azije.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 20 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– crvena paprika,
– žuta paprika,
– poriluk,
– indijski oraščići,
– pileći ili pureći odrezak,
– umak od soje,
– đumbir,
– po želji čili,
– papar,
– malo bijelog vina.
Priprema:
Najprije narežemo meso na male komadiće i 5-10 minuta mariniramo u umaku od soje i začinima. Međuvremenom nasjeckamo poriluk i papriku. Zagrijemo wok, dodamo meso i nakon 5 minuta još poriluk i papriku te jelo zalijemo s malo bijelog vina. Na kraju dodamo indijske oraščiće. Sve skupa pržimo još 3 minute i jelo je spremno.
Dobar tek ;)