Bio to radni dan ili vikend, bio to obiteljski ručak ili večera s prijateljima - ovo je recept koji će oduševiti sve, posebno ljubitelje pečenog krumpira.
Krumpiru dodamo malo cheddar sira, kiselog vrhnja i začina - i već smo dobili izvrstan prilog pripremljen u pećnici. Uz ovaj recept očekuje nas izvrsno jelo i malo zaprljanog posuđa.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17274,17273" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 1 h Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 200 ° C.
- Dok se pećnica zagrijava, operemo krumpir, ogulimo i narežemo na tanke kolutiće. Sir naribamo, a luk narežemo na ploške.
- U zdjeli pomiješamo krumpir i narezani luk, začinimo solju, paprom, timijanom i muškatnim oraščićem. Dodamo malo maslinovog ulja i sve zajedno dobro promiješamo.
- Obložimo manji pleh papirom za pečenje i preko njega rasporedimo prvi sloj krumpira.
- Dodamo malo ribanog sira i ponovimo postupak. Dodajemo krumpir dok ga ne ponestane.
- Na kraju u maloj zdjeli pomiješamo ostatak sira, kiselog vrhnja, začina i vode.
- Sve to prelijemo po jelu i prekrijemo papirom za pečenje.
- Pečemo u pećnici dobrih 45 minuta, a zatim uklonimo papir kako bi se ispekao gornji sloj.