Ako si ljubitelj domaćih njoka, onda brzo pripremi sve sastojke i uhvati se kuhanja.
Vjeruj mi, ovako brzo pripremljeni njoki su kao stvoreni za situaciju kad ne znaš koji prilog pripremiti da bi ručak bio još ukusniji.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 35 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
- ½ kg batata,
- 100 g integralnog brašna,
- jaje,
- 10 g maslinovog ulja,
- pelati,
- origano,
- bosiljak.
Priprema:
Da bi obrok bio što je prije moguće na stolu, krenimo lijepo po redu.
Prvo u vreloj vodi skuhaš na komadiće narezan batat. O veličini komadića ovisi koliko će se dugo kuhati - što su manji, brže će ručak biti na stolu.
Kad je prvi dio zadaće uspješno obavljen, ocijedi batat i prebaci ga u veću posudu. Dodaj jaje, brašno i prstohvat soli.
Sve skupa dobro izgnjeti i izmijesi rukama. Po potrebi dodaj još malo brašna.
Po kuhinjskoj površini posipaj malo brašna i kreni s izradom njoka.
U međuvremenu možeš u loncu ponovno zavrijati vodu, malo ju posoliti i u njoj skuhati pripremljene njoke.
Kad isplivaju na površinu, to je znak da su gotovi.
Njoke ocijedi i zatim ih popeci na tavi. Tik prije kraja im dodaj pelate, sol, papar, bosiljak i origano. Kad se okusi međusobno povežu, tvoj prilog je spreman.
Dobar tek!
Cijeli prilog uz pridržavanje gore navedenih količina sadrži:
E (kcal/kJ) = 976,65 kcal / 40086,30 kJ
Bjelančevine: 28,36 g
Ugljikohidrati: 173,17 g
Masti: 18,95 g
Pa još ovo!