Jednostavna mesna pita bogata bjelančevinama, koja će tijelu pružiti prijeko potrebnu energiju.
Zato brzo upali pećnicu, zasuči rukave i uhvati se pripreme.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16821,16822" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15min Vrijeme kuhanja: 25 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak uključimo pećnicu i podesimo temperaturu na 180 ° C.
- Zatim započnemo s pripremom nadjeva. Na tavu stavimo malo maslinovog ulja i popržimo nasjeckani luk i češnjak. Kad luk malo promijeni boju, dodamo mljeveno meso, sol, papar i ostale začine.
- Za to vrijeme u maloj posudi dobro izmiješamo jaje i kiselo vrhnje.
- Kad je meso dobro prženo, pleh za pečenje obložimo papirom za pečenje i na njega stavimo prvi sloj razvaljanog tijesta koji treba biti malo deblji.
- Nakon ovog sloja slijedi polovica pripremljenog mesa. Mesu dodamo polovicu svježeg sira i rasporedimo ga po površini.
- Nakon toga slijedi sloj razvaljanog tijesta, mesa, svježeg sira i većine smjese od jaja.
- Na kraju dodamo razvaljano tijesto, ostatak smjese od jaja i malo ribanog sira.
- Sve zajedno stavimo u pećnicu na dobrih 20 minuta.
- Rajčice i zelena salata izvrsno se slažu s jelom, pružajući dodatna vlakna.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: