Cijenimo vašu privatnost

Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja, prikazivanje personaliziranog sadržaja i analizu prometa. Kolačići se također koriste za personalizaciju oglasa. Klikom na "Prihvati" pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
FT mediteranska rizota z kozicam
Ručak Recepti

Mediteranski rižoto s kozicama

Nedostaje li ti more? Miris svježe pečene ribe ili škampa? Priznajem, mene je ovih dana uhvatila nostalgija za svježe pripremljenom morskom hranom, zato sam odlučio napraviti rižoto s mediteranskim kozicama.

 


Vrijeme pripreme: 5 min      Vrijeme kuhanja: 20 min   Ukupno: 25 min

Sastojci:

– 200-250g smeđe riže,

– 1,5 dl bijelog vina,

– 0,5 l riblje jušnog temeljca (ili BIO jušna kocka),

– 350 g kozica (može i s oklopom),

– 1 luk,

– 2 češnja češnjaka,

– peršin,

– maslinovo ulje,

– parmezan,

– papar,

– sol,

– prstohvat mediteranskih začina

Priprema:

Na maslinovom ulju popržimo luk. Dodamo kozice, malo popržimo da ispari višak tekućine i dodamo češnjak, da zamiriše. Zatim dodamo rižu, popržimo ju da malo postakli, ulijemo vino i kuhamo dok tekućina ne ispari. Dodajemo vrući jušni temeljac, dovoljno da je riža pokrivena. Kad riža upije tekućinu, ponovno dodamo temeljac i mediteranske začine, zatim ponovno podlijemo temeljcem, dodamo peršin i pokrijemo. Kuhamo na način da se malo krčka, te na kraju po potrebi posolimo i popaprimo. Ostavimo da odleži 5-10 minuta i poslužimo s parmezanom.

Dobar tek ;)

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR