Ovaj put vodim vas na Bliski istok. Leća na arapski način je super obrok, a pravi čar daju mu začini. Obavezno probaj i javi mi kako je bilo ☺
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 20 min Ukupno: 5 min
Sastojci:
– leća,
– luk,
– češnjak,
– kim
– cimet,
– sjemenke korijandra,
– sol,
– čili,
– maslinovo ulje,
– sok limuna.
Salata:
– luk,
– rikula,
– svježi korijandar,
– paprika,
– krastavac,
– rajčica,
– maslinovo ulje,
– sok limuna,
– sol.
Priprema:
Leću dobro operemo i preko noći namočimo u vodi. Sljedeći dan vodu odlijemo i ponovo operemo leću, koju zatim kuhamo jedan sat na umjerenoj vatri. Tijekom kuhanja dodamo štapić cimeta, malo čilija, sjemenke korijandra te na samom kraju posolimo.
U međuvremenu na maslinovom ulju dinstamo luk dok ne pozlati, dodamo na sitno nasjeckan češnjak i žlicu kima.
Kad se leća skuha, ocijedimo ju, umiješamo u posudu s lukom te sve skupa još 5 minuta dinstamo na umjerenoj vatri. Prije nego što jelo serviramo, pokapamo ga limunovim sokom. Super prilog ovom jelu je salata. Ja sam na brzinu nasjeckao luk, papriku, krastavac i rajčicu, dodao svježi korijandar i rikulu, prstohvat soli, pokapao limunovim sokom, maslinovim uljem i sve skupa dobro promiješao.
Pa dobar tek ;)