Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
Priprema:
Za početak upalimo pećnicu i temperaturu namjestimo na 200 stupnjeva Celzijusa.
Dok čekamo da se pećnica ugrije, u većoj posudi zavrijemo posoljenu vodu i u nju stavimo kvinoju koju smo prethodno više puta isprali mlačnom vodom.
Iskoristiti ćemo vrijeme dok čekamo da voda zavrije. Na pekač stavimo pek papir, a na njega položimo file lososa, te komadiće batata. Sve zajedno začinimo sa soli i paprom, pokapamo s malo maslinovog ulja i na dvadeset minuta stavimo u zagrijanu pećnicu.
U međuvremenu u zdjelu dodamo natrgane listove kelja i nasjeckanu salatu šalotku.
Kad su svi sastojci dovršeni, salati dodamo kuhanu kvinoju, pečeni krumpir i losos. Bogatu kombinaciju prelijemo preljevom za koji trebamo limunov sok, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol, papar i sjemenke gorušice.
Za točku na i se pobrinu još šnite avokada …
Dobar tek!