Obožavam ribu. Odreske također :) Kad poželim oboje, napravim lososov kotlet. Za prilog predlažem puno bolji izbor od pire krumpira: pire od cvjetače i špinat.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– lososov kotlet,
– limunov sok,
– cvjetača,
– špinat,
– sol,
– papar,
– 1 žlica maslaca,
– 1 češanj češnjaka,
– muškatni oraščić,
– kokosovo ulje.
Priprema:
Priprema špinata: špinat prokuhamo u vreloj, slanoj vodi cca. 9 minuta. Skuhani špinat ocijedimo i sačuvamo 0,5 dl vode u kojoj se kuhao. U tavi na malo kokosovog ulja popržimo češanj češnjaka. Dodamo vodu koju smo sačuvali i špinat. Malo pomiješamo, po želji dodamo malo mlijeka i muškatni oraščić. Sve skupa izmiješamo štapnim mikserom.
Priprema pirea od cvjetače: cvjetaču nadrobimo na manje komadiće i kuhamo u vreloj, slanoj vodi cca. 15 minuta. Ocijedimo i dodamo žlicu maslaca i papar. Izmiješamo štapnim mikserom.
Priprema lososa: kotlet lososa posolimo i pokapamo limunovim sokom, zatim ga pečemo u tavi na kokosovom ulju cca. 8 minuta, odnosno dok ne vidimo da je pečen.
P.S.: Razlog zelenkaste boje pirea od cvjetače je uporaba miksera nakon što smo njime miješali špinat. :)
Dobar tek!