Izvrsna ideja za obrok, za koji nećeš morati provesti puno vremena u kuhinji. Prilog je tako jednostavan da će ti ostati puno vremena za uživanje u ovim pikantnim čili ražnjićima.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 20 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak meso mariniramo: u maloj zdjeli stavimo narezano meso, soja sos, žličicu maslinovog ulja, naribani đumbir i sve začinimo soli i paprom. Zatim komadiće mesa nabodemo na ražnjiće.
- Kus-kus pripremimo prema uputama na pakiranju. Kad je kuhan, dodamo mu masline narezane na kolutiće.
- Nakon što su prva dva koraka uspješno završena, krećemo ispeći ražnjiće na žaru. Pripremimo bbq umak: na tavi zagrijemo nasjeckani luk i češnjak. Kad malo promijene boju, dodamo pelate, čili i sirup. Pustimo da se kuha na umjerenoj vatri nekoliko minuta i stavimo sa strane.
- Nakon što je meso pečeno, poslužimo ga zajedno s kus-kusom i umakom.
Dobar tek!