Današnji recept je prava mala vitaminska bomba, a uz to je i primjeren za vegane, kao i za sve koji ste na bezglutenskoj dijeti. Heljda i slanutak će zadovoljiti našu potrebu za bjelančevinama jer su odličan izvor biljnih proteina, indijski oraščići će nas nahraniti esencijalnim masnim kiselinama, a brokula vitaminima i mineralima.
Pun pogodak!
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
-heljda,
-brokula,
-slanutak,
-poriluk,
-crvena paprika,
-tamari sojin umak,
-sol,
-papar,
-curry u prahu,
-kardamon,
-đumbir u prahu,
-indijski oraščići,
-kokosovo ulje.
Priprema:
U kipućoj slanoj vodi prokuhamo brokulu, u drugoj posudi heljdu (prema uputama s ambalaže) i pazimo da ju ne prekuhamo (max. 15 min). U međuvremenu sitno nasjeckamo poriluk i prepržimo ga na kokosovom ulju,dodamo papriku, slanutak i začine. Na srednje jakoj vatri pržimo par minuta i na kraju još dodamo indijske oraščiće.
Kad su heljda i brokula kuhani, ocijedimo ih,brokulu narežemo na komadiće i dodamo u tavu s povrćem. Sve zajedno prelijemo žlicom sojinog umaka i na laganoj vatri pržimo još 3 minute, te više puta promiješamo.
Dobar tek!