Vjeruj mi da će ti tijelo biti zahvalno ako ga u večernjim satima nagradiš pravim obrokom.
Upravo s tom namjenom ti otkrivam jako fin recept za odličnu salatu.
Pogledajmo što sve trebaš.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– file soma,
– zelena salata,
– cherry rajčica
– pravi grčki jogurt,
– provansalski začini,
– hren,
– kopar,
– sol,
– papar.
Priprema:
Najprije operemo i natrgamo salatu u zdjelu.
Zatim u manjoj posudici spremimo preljev od grčkog jogurta, ribanog hrena, kopra, soli i papra. Ovaj preljev je ono što čini ovaj recept posebnim.
Kad je spreman, na vrućoj, nauljenoj tavi s obje strane na brzinu popečemo file soma kojeg smo prije toga začinili mješavinom začina iz Provanse. Kad je pečen, dodamo na tavu još par narezanih cherry rajčica i pečemo još par minuta. Zatim u salatu dodamo file i rajčice te prelijemo sočnim preljevom.
Ova super kombinacija okusa će se pobrinuti za ples vaših okusnih pupoljca.
Dobar tek!