Iako slanutak potječe iz Azije, danas je prisutan i u hrvatskoj kuhinji. Ova je mahunarka izuzetno bogata bjelančevinama (one predstavljaju čak 25% njezine hranjive vrijednosti), ali ima i puno minerala (kalcij, željezo, magnezij), ugljikohidrata i zdravih masti.
Sigurno se može pronaći i u tvojoj smočnici, zato brzo zasuči rukave i napravi si izvrstan vegetarijanski ručak.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16948, 16949" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 10 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Sve što trebamo su nabrojani sastojci i dva lonca. U manjem loncu prema uputama s ambalaže skuhamo rižu, a u međuvremenu pripremimo glavni dio - curry od slanutka.
- U loncu zagrijemo maslinovo ulje i dodamo nasjeckani luk i češnjak.
- Kad luk malo postakleni, dodamo začine i kuhani slanutak.
- Zatim dodamo kokosovo mlijeko i kuhamo nekoliko minuta na umjerenoj vatri.
- Pripremljen curry od slanutka pokapamo s limetom i serviramo s kuhanom rižom.
Dobar tek!