Ovog vas puta vodim na Bliski Istok. Leća na arapski je super obrok kojem čari dodaju začini. Obavezno probaj i javi mi kako ti se čini ;)
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 60 min Ukupno: 1h 20 min
Sastojci:
– leća,
– luk,
– češnjak,
– kumin,
– cimet,
– sjemenke korijandera,
– sol,
– čili,
– maslinovo ulje,
– limunov sok.
Salata:
– luk,
– rikula,
– svježi korijander,
– paprika,
– krastavac,
– rajčica,
– maslinovo ulje,
– limunov sok,
– sol.
Priprema:
Leću dobro operemo i preko noći namačemo u vodi. Sljedeći dan odlijemo vodu i ponovno isperemo leću koju nakon toga sat vremena kuhamo na umjerenoj vatri. Tijekom kuhanja dodamo štapić cimeta, malo čilija, sjemenke korijandera i tek na kraju posolimo.
Dok se leća kuha, na maslinovom ulju popržimo luk dok ne pozlati, te dodamo na sitno nasjeckan češnjak i žličicu kumina.
Kad je leća kuhana, ocijedimo ju dodamo luku pa sve zajedno još 5 minuta pržimo na umjerenoj vatri. Kad jelo serviramo, pokapamo ga limunovim sokom i možemo uživati u super obroku.
Uz leću jako dobro paše salata, a ja sam na sitno narezao luk, papriku, krastavac i rajčicu, dodao svježi korijander i rikulu te posolio, pokapao limunovim sokom i maslinovim uljem te dobro promiješao.
Dobar tek ;)