Već smo puno puta dokazali da je povrće izvrstan zalogajčić. Bilo da je riječ o grickanju pred televizorom ili kad očekujemo goste, s tikvicama ćeš teško pogriješiti ;)
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– 2 tikvice,
– 1/3 šalice mljevenih zobenih pahuljica,
– 1/3 šalice ribanog parmezana,
– sol,
– papar,
– češnjak u prahu,
– 2 žlice mlijeka,
– papir za pečenje,
-grčki jogurt
-sok od limuna
Priprema:
Zobene pahuljice, parmezan, sol, papar i češnjak zajedno izmiješamo u posudi. Tikvice narežemo na kružiće, namočimo ih u mlijeku a zatim u suhu smjesu zobenih pahuljica i ostalih sastojaka.
Položimo ih na rešetke za pečenje koje smo prekrili papirom za pečenje. Pečemo oko 30 minuta na 180 stupnjeva, dok tikvice ne pozlate.
Za umak izmiješamo grčki jogurt+sok od limuna+sol+papar
Dobar tek!