Batat je sve više dostupan u trgovinama i možemo reći da je čudo od povrća. Potiče iz Južne Amerike, a može uspijevati i u našem domaćem vrtu. Iz njega možemo pripremiti različita jela, a pored svega ima i puno korisnih utjecaja na naše zdravlje. Batat je bogat vitaminima A,B,C i D. S jednim srednje velikim batatom nadomjestimo trećinu dnevne potrebe po nabrojanim vitaminima, koji su djelotvorni na imunološki sustav.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– batat,
– puretina,
– tikvica,
– kokosova mast,
– kardamom,
– ružmarin,
– sol.
Priprema:
Oljuštimo batat te narežemo ga na kockice i kuhamo 7 minuta. Međuvremenom narežemo meso i ispečemo ga na kokosovoj masti. Kad se batat skuha, osušimo ga u krpi i ispržimo dok ne dobije zlato-smeđu koricu. Kad meso dobije smeđu boju, dodamo narezane tikvice i na kraju batat. Sve skupa začinimo ružmarinom, kardamonom i posolimo.
Odličan ručak je spreman, pa dobar tek želim! ;)