Nedavno sam opet bio svjedok priče da se ne može napraviti obrok koji je i zdrav, i ukusan u isto vrijeme. Zbog toga sam odlučio s vama podijeliti recept za odličan obrok primjeren za ručak ili međuobrok. Kako bismo sumnjičavima dokazali da zdravi obroci mogu biti i ukusni, trebat će nam…
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– svježi špinat,
– pileće i goveđe meso,
– luk,
– češnjak,
– kokosovo ulje,
– paprika,
– jaja,
– zobene pahuljice,
– začini (mažuran, bosiljak, timijan, peršin)
– sol.
Priprema:
U većoj tavi na kokosovom ulju popržimo luk i papriku. Kasnije dodamo češnjak i začine. Sve zajedno prebacimo u dvije posude - u svaku posudu polovicu, te ohladimo. U prvoj posudi radimo polpete od špinata, u drugoj mesne.
U posudu dodamo špinat koji smo prethodno propirjali na umjerenoj vatri. Pazimo da špinat dobro ocijedimo i ohladimo. Povrću dodamo jaje ili dva (ovisno o količini koju želimo napraviti) i zobene pahuljice te posolimo. Sve skupa dobro izmiješamo.
U drugoj posudi istovremeno pripremamo masu za mesne polpete. U nju dodamo pileće i goveđe meso. Preporučam da kupite meso i sameljete ga kod kuće, ili u lokalnoj samoposluzi ili mesnici zamolite mesara da to učini umjesto vas. Na taj način izbjegavate nepotrebnu masnoću koju već kupljeno mljeveno meso može sadržavati. Mljevenom mesu dodamo jaje i zobene pahuljice, smjesu posolimo i dobro izmiješamo.
Kad su obje smjese spremne, u tavu s ravnim dnom dodamo kokosovo ulje i zagrijemo ga. Rukom oblikujemo polpete (veličine po ukusu) i ispečemo ih na umjerenoj vatri.
Ovaj obrok jednostavno možemo konzumirati za ručak ili ga možemo ponijeti na posao , predavanja ili putovanje.
Dobar tek!