Za sve vegetarijance ili svejede koji žele malo promjene, ovog puta predstavljam recept koji će vas zasititi, a uz to je bogat biljnim izvorom bjelančevina.
Vrijeme pripreme: 5min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 35 min
Sastojci:
– 1 slatki krumpir (batat),
– nekoliko žlica kuhanog slanutka ( može iz limenke ),
– mladi špinat,
– limunov sok,
– 1/4 luka,
– sol,
– kajenski papar,
– kokosovo ulje
– tahini namaz.
Priprema:
Krumpir operemo i raspolovimo. Polovice posolimo i položimo na papir za pečenje te pečemo cca. 30 minuta na 180 stupnjeva.
U međuvremenu radimo nadjev. Na tavi najprije zagrijemo žličicu kokosovog ulja. Dodamo na sitno nasjeckani luk i oprani špinat. Pričekamo da se povrće malo povene pa dodamo slanutak. Posolimo, popaprimo i pokapamo limunovim sokom. Sve zajedno miješamo oko 5 minuta na laganoj vatri. Kad je krumpir pečen, nadjev razdijelimo po polovicama. Na kraju dodamo tahini namaz kojemu smo dodali malo limuna. Preporučam da poslužite s ostatkom mladog špinata.
Dobar tek ;)