Ova osvježavajuća salata je kao stvorena za večeru jer ćemo u tijelo unijeti vlakna, bjelančevine i zdrave masnoće.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 5 min Ukupno: 15 min
Sastojci:
Sastojci za salatu:
– 2 velike šake miješane salate,
– 1 crvena paprika,
– 2 mlada luka,
– 1 svježi krastavac,
– 1 zavitak mariniranog tofua u sojinom umaku,
– 1 avokado,
– (sezamovo) ulje,
– sezam, feferoni za ukras.
Sastojci za azijski preljev:
– 1 komadić đumbira,
– 2 režnjića češnjaka,
– 3 žlice (sezamovog) ulja,
– 2 žlice limunovog soka,
– 1 žlica sojinog umaka.
Priprema:
Prvo narežemo tofu na kockice i na brzinu ga popečemo oko minutu sa svake strane. Dok se peče, dobro operemo povrće. Salatu narežemo i ocijedimo od vode. Papriku narežemo na tanke polukrugove, a luk na kolutove. Krastavac ogulimo, po želji izdubimo sredinu i narežemo na komadiće.
Zatim još pripremimo preljev. Đumbir naribamo, češnjak sitno nasjeckamo i izmiješamo sa svim ostalim sastojcima.
Salatu rasporedimo po tanjuru, obložimo paprikom, mladim lukom, tofuom i krastavcem, a na kraju zalijemo preljevom.
Za točku na i dodamo i avokado narezan na ploške i po želji posujemo sezamom.
Svježa salata je spremna, dobar tek!
Recept je pripremila Barbara s www.sitfit.si ;)