Svi znamo da je riba kvalitetna i zdrava hrana. Riblja jela su jednostavna, lako probavljiva i ukusna, a isto tako, bogata bjelančevinama i esencijalnima masnima kiselinama (omega-3), vitaminima i mineralima. Upravo zbog toga odlučio sam s vama podijeliti super obrok, kojeg ćete spremiti u samo pola sata.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 30 min
Sastojci:
– riblji file,
– komorač,
– cherry rajčica,
– kokosova mast,
– papar,
– sol,
– peršin i češnjak (po želji)
– grčki jogurt,
– senf,
– sok od limuna,
– maslinovo ulje,
– crvena paprika u prahu,
– čili (po želji).
Priprema:
Najprije operemo riblji file i položimo ga na papir da se osuši. Malo ga posolimo i začinimo paprom. U posudu dodamo malo kokosove masti i ribu ispečemo s obje strane. Narežemo komorač i rajčice te ih ispečemo (da se komorač smekša).
Međuvremenom pripremimo umak na osnovi grčkog jogurta (dvije žlice), dodamo mu senf, crvenu papriku u prahu, čili (po želji), par kapi maslinovog ulja i sok od limuna.
Ako želimo, na kraju file začinimo još s peršinom i češnjakom.
Sve skupa serviramo na tanjur i prelijemo umakom.
Pa dobar tek ;)