Današnji recept povoljan je za svakoga, tako za užinu, ručak, kako i za grickalicu uz gledanje vaše omiljene TV emisije.
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 30 min Ukupno: 40 min
Sastojci:
-šampinjoni
-tofu
-luk
-trešnjeva rajčica
-malo zobenih pahuljica
-sir mozzarella light
-češnjak
-peršin
-bosiljak
-sol
-ulje
Priprema:
Šampinjone ponajprije dobro operemo, odrežemo im stručak (kojeg ćemo kasnije upotrijebiti), položimo ih u posudu za pečenje (sa klobukom okrenutim prema gore), te pečemo 15 minuta u rerni na 200 °C. Međuvremenom pripremimo nadjev. Na ulju popržimo nasjeckani luk, dodamo tofu, češnjak i papriku, te na srednjoj temperaturi pečemo 7-8 minut. Za tim dodamo još na kockice sasjeckanu trešnjevu rajčicu, začinimo sa začinima, te primiješamo dobru žlicu zobenih pahuljica. Nakon 15 minuta, vadimo šampinjone iz rerne, odlijemo vodu, koja se je sakupila u klobuku i napunimo klobuke sa nadjevom. Prije nego ih vratimo u rernu, po vrhu narendamo još malo mozzarelle. Pečemo još 15 minuta na 200°C.
Za prilog, možemo si priuštiti rižu ili šnitu »biofit« kruha. Najbolja stvar ovog recepta je, da možemo sastojke u nadjevu bez problema kombinirati s povrćem, odnosno tofu možemo zamijeniti sa mesom ili jajima.
Pa dobar tek!