Kao što vjerojatno već znate, zagovaram večere s malo ili čak bez ugljikohidrata.
Punjenje paprike koje sam napravi za večeru prije nekoliko dana su izvrstan izbor.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 50 min
Sastojci:
– 2 paprike,
– 1/2 šalice luka,
– prstohvat soli,
– papar,
– malo češnjaka,
– mljeveno pureće meso (oko 35 dag),
– maslinovo ulje,
– sir za posipavanje.
Priprema:
Najprije u tavi na maslinovom ulju popržimo luk. Dodamo meso, češnjak, posolimo, popaprimo i začinimo po izboru. Pirjamo nekih 10-ak minuta i povremeno miješamo. Paprike raspolovimo i odstranimo sjemenke. Polovice položimo na pekač i napunimo ih mesom koje smo pripremili u tavi. Pečemo nekih 30 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Pri kraju još samo posipamo sirom i pečemo dok se ne otopi.
Dobar tek!