Priroda se već budi, proljećeeee je tu!
I pravilno je da se na tanjuru pojave proljetne boje.
Osnovu današnje užine predstavlja maslačak, koji se većinom koristi u salatama, juhama i sendvičima.
Tome dodamo još batat i jaja, s kojima smo pobrinuli za savršenu paletu boja.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 15 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
– maslačak,
– batat,
– jaja,
– maslinovo ulje,
– ocat,
– limunov sok,
– papar
– sol.
Priprema:
Za početak se primimo batata.
Najprije ga ogulimo i narežemo na jednakomjerne komadiće, prelijemo vodom i malo posolimo. Osim batata, skuhamo i jaja.
Dok čekamo da se batat ohladi i jaja skuhaju, operemo maslačak.
U posudi pripremimo preljev. Malo ulja, octa, limunovog soka, soli i papra. Dodamo maslačak i na kraju još i kuhan batat (samo ga splahnemo s hladnom vodom), te narezano jaje.
Dobar tek!