Kao što vjerojatno već zaključuješ iz imena, jelo mujadara dolazi iz arapskog svijeta. Sastoji se od riže, leće i karameliziranog luka, a po želji umjesto riže možeš koristiti i pir. Izbor je na tebi! Kada jelo začiniš grčkim jogurtom i avokadom, dobit ćeš točan pravi omjer makro i mikro hranjivih sastojaka za uspješan dan.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- U velikom loncu zagrijemo vodu i skuhamo leću i rižu. Budući da se leća i riža kuhaju različito dugo, dodajemo prvo jednu, a zatim drugu u pravo vrijeme. Informacije o vremenu kuhanja nalaze se na pakiranju svake namirnice.
- Kuhanu rižu i leću prebacimo u wok ili višu tavu, dodamo kap maslinovog ulja, začine i narezano povrće (mrkva, kelj i poriluk). Ako je potrebno, dodamo malo vode i kuhamo na umjerenoj vatri dok se sastojci lijepo ne sjedine.
- U međuvremenu pripremimo avokado koji možemo začiniti solju, paprom, češnjakom u prahu i limunovim sokom.
- Za kraj, na vrućoj tavi popržimo narezani luk. Dodamo mu sirup i nekoliko puta dobro promiješamo - tako će se lijepo karamelizirati. Na kraju dodamo grčki jogurt.
Serviramo i uživamo!
Dobar tek!