Svi volimo pizzu, u to nema sumnje, ali ova današnja će vam ponuditi još više zabave, to vam obećajem.
Na račun ovog recepta pobrinut ćemo se da ne samo uživaš u ovom fantastičnom jelu bez grižnje savjesti, nego da i isprobaš više slasnih opcija te dobiješ naziv “majstor party snack-ova”.
Predlažem da pogledamo što sve trebaš.
Vrijeme pripreme: 40 min Vrijeme pečenja: 15 min Ukupno: 55 min
Sastojci:
Tijesto (za 4 osobe):
– 400 g pirovog integralnog brašna,
– 20 g kvasa (1/2 kocke),
– 2 dcl mlake vode,
– 1 žlica maslinovog ulja,
– prstohvat soli.
Gamberina:
– pelati,
– mladi špinat,
– cherry rajčica,
– gamberi (na brzinu prokuhani u vreloj vodi)
Cheddar&Prosciutto:
– pelati,
– pršut,
– šampinjoni,
– cheddar sir.
Buffolina:
– pelati,
– rikula,
– lagana mozzarella,
– rajčica.
Priprema:
Za početak pripremimo veću posudu u koju stavimo 400 g integralnog pirovog brašna i na sredini napravimo manju udubinu u koju stavimo 20 g kvasa, dodamo prstohvat soli, žlicu maslinovog ulja i prelijemo s dva dcl mlake vode. Sve skupa dobro promiješamo kako bismo dobili kompaktno tijesto koje oblikujemo u lopticu, premažemo kapljicama maslinovog ulja i pustimo stajati pola sata. (super ćemo napraviti ako ga stavimo na tanjur i pokrijemo većom posudom).
Međuvremenom dok čekamo da tijesto dobije konačan oblik, iskoristimo vrijeme za pripremu svih nadjeva te upalimo pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Prednost ovih mini pizza je da možemo isprobati različite opcije i pritom svejedno paziti na pravilo umjerenosti ali i zabavu.
Koju od donjih opcija ćeš isprobati, prepuštam tebi.
Odlučio sam spremiti 3 kombinacije:
gamberina,
cheddar&prosciutto,
buffolina
Nakon pola sata stajanja, tijesto stavimo na veću površinu, koju smo prije toga posipali brašnom i razvaljamo ga te uz pomoć manje posudice koja ima oštar rub napravimo manje mini pizze. Stavimo ih u pekač, obložen papirom za pečenje i postupak ponavljamo dok ne potrošimo svo tijesto.
Na kraju mini pizze po želji nadjevamo i pozabavimo se začinima i sve skupa pečem približno 15 minuta.
Vrijeme čekanja na super slasne pizze iskoristimo za brzo čišćenje kuhinje jer će svaki čas početi naše super druženje.
P.S. Ne zaboravi mi javiti koje od gornjih opcija su se snašle na tvom jelovniku.
Pa dobar tek!