Ovaj recept ne samo da će te odvesti u šareni Maroko, već će ti omogućiti da pripremljenu verziju iskoristiš kao hladnu salatu ili je obogatiš s nekoliko dodataka i tako pretvoriš u odličnu užinu ili ručak.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- U manjem loncu skuhamo heljdinu kašu prema uputama s ambalaže.
- Dok se kaša kuha, pripremimo povrće. Mrkvu, luk i češnjak narežemo na manje kocke. Špinat operemo pod tekućom vodom i narežemo, a isto napravimo i s peršinom. Sve zajedno stavimo u zdjelu.
- U manjoj posudi pomiješamo sastojke za preljev: mljeveni kumin, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Dobro promiješamo.
- Kuhanu heljdinu kašu malo ohladimo i dodamo u zdjelu s povrćem.
- Dodamo kuhani slanutak i sve prelijemo pripremljenim preljevom te dobro promiješamo.
- Za kraj obogatimo salatu komadićima datulja.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: