U jesensko i zimsko doba, kad nam stalno prijete virusi i prehlade, moramo se pobrinuti da se dobro zaštitimo od njih. Ne samo uz pomoć tople odjeće - to možemo napraviti i odabirom prave hrane. Đumbir i kurkuma su odlične namirnice za okrepu imuniteta, a koristim ih u današnjem receptu.
Vrijeme pripreme: 130 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 140 min
Sastojci:
– 3 fileta pilećih prsa,
– crvena i žuta paprika,
– 1 tikvica,
– 2 režnjića češnjaka,
– svježi đumbir,
– 1/2 žličice paprike u prahu ( može i čili),
– 1/2 žličice kurkume,
– 3 žlice grčkog jogurta,
– malo BIO paste od rajčice iz staklenke,
– maslinovo ili kokosovo ulje,
– sol,
– papar.
Priprema:
Prvo napravimo marinadu. U zdjelu istisnemo češnjak, naribamo približno 2-3cm đumbira, dodamo papriku u prahu, kurkumu, grčki jogurt i malo pasirane rajčice. Sve skupa malo posolimo i popaprimo.
Pileća prsa narežemo na manje komadiće i stavimo ih u marinadu na najmanje 2 sata, te ostavimo u frižideru. Zatim na komadiće narežemo papriku i tikvice, pa sve naizmjenično slažemo na štapiće za ražnjiće. Znači komadić paprike, komadić piletine, komadić tikvice, komadić piletine i tako dalje.
Ražnjiće ispečemo na vrućoj tavi (možemo dodati nekoliko kapljica maslinovog ili kokosovog ulja), otprilike 4-5 minuta na svakoj strani, odnosno dok se ne napravi tamna korica. Po želji još posolimo i popaprimo. Poslužimo uz punozrnatu rižu ili prilog po želji.
Dobar tek ;)