Kažu da stiže polarna zima, zato je vrijeme za vruće i slasne juhe koje će nas dobro zagrijati. Ovaj put sam napravio juhu od buče obogaćenu kikirikijem, jer konzumiranje kikirikija dobro utječe na suhu i ispucanu kožu od hladnoće, a uz to je i osnovni izvor energije srčanih mišića, plus odlično utječu na našu probavu.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 30 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– 1/2 žličice curryja u prahu,
– 1 hokaido buča,
– 1 žličica na sitno nasjeckanog đumbira,
– 1/2 žličice ljute paprike,
– sol, kajenski papar, kurkuma,
– velika žlica maslaca od kikirikija,
– neslani pečeni kikiriki,
– maslinovo i bučino ulje.
Priprema:
Na maslinovom ulju prvo popržimo sjeckani luk. Dodamo češnjak i začine. Zatim dodamo buču koju smo narezali na kockice. Dinstamo uz miješanje nekih 10-ak minuta.
Sve zatim zalijemo sa 700ml vode. Nakon približno 15 minuta, odnosno kad buča omekša, dodamo žlicu kikiriki maslaca i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. Na kraju za ukras dodamo zdrobljeni kikiriki i nekoliko kapljica bučinog ulja.
Dobar tek!