Cijenimo vašu privatnost

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja, posluživali personalizirane oglase ili sadržaj i analizirali naš promet. Klikom na "Potvrdi", pristajete na našu upotrebu kolačića.

Više informacija o kolačićima i zaštiti podataka

🚚 Besplatna dostava iznad 100 € | ✅ 100% garancija zadovoljstva
FT fit pohancek
Užina Ručak Večera Recepti

Hrskavi pileći štapići

Ma tko ih ne bi volio kad su tako sočni i istovremeno tako hrskavi?

Mislim na nevjerojatno ukusne pileće štapiće koje možeš pripremiti u manje od 20 minuta i s lakoćom, bez većih problema razveseliti svakog nenajavljenog gosta.

Sve što ti je potrebno je nekoliko osnovnih sastojaka i malo kulinarske maštovitosti.


Vrijeme pripreme: 10 min      Vrijeme pečenja: 10 min   Ukupno: 20 min

Sastojci:

– 250 grama pilećih prsa,

– 2 šnite kruha od 100% punozrnatog brašna (zajedno približno 150 grama),

– 2 čajne žličice sezama,

– 1 režnjić češnjaka,

– ½ limuna,

– ulje,

– papar,

– čili.

Priprema:

Priprema ovog super ukusnog obroka je unatoč vrhunskom izgledu vrlo jednostavna. Današnje kulinarsko čašćenje ćemo započeti s pripremom smjese u koju ćemo “odjenuti” pileća prsa.

Pripremit ćemo ju tako da ćemo u mikseru izmiješati na kockice nalomljen kruh od 100% punozrnatog brašna, češnjak koji smo prije toga narezali na male komadiće i dvije čajne žličice sezama.

Kad uspješno obavimo ovaj zadatak, primamo se pripreme pilećih prsa. Ako su ona deblja, narežemo ih na tanje filete i čekićem ih malo spljoštimo.

Meso zatim začinimo solju, paprom i malo čilija. Kad su začini na svojim mjestima, slijedi proces paniranja.

U ovom slučaju ne trebamo niti jedan drugi sastojak osim ovih koje smo već izmiješali u mikseru. Smjesu jednostavno posipamo, prvo po jednoj, a zatim po drugoj strani fileta.

Savjetujem ti da prije okretanja provjeriš je li se smjesa dobro primila na meso (pritisni rukom).Kad su fileti s obje strane obavijeni mješavinom kruha, češnjaka i sezama, s obje strane ih ispečeš u prethodno zagrijanoj pećnici (180 stupnjeva Celzijusa), odnosno u tavi koju prije toga lagano nauljiš maslinovim uljem. Temperatura na kojoj pripremaš piletinu mora biti umjerena, tako da se i piletina i hrskava smjesa ujednačeno ispeku.Za kraj pileće filete nareži na trake debljine po ukusu i pokapaj ih limunovim sokom.

Želim ti dobar tek ;)
Najtraženiji proizvodi
Golden Tree Liver Complex | Jedinstvena formula za zdravu jetru
Liver Complex

Biljni kompleks pogodan za jetru

39,90 EUR 29,90 EUR -25%

+DODAJ U KOŠARICU
Golden Tree Oral Biotics | Kompleks za oralnu higijenu
Oral Biotics

Kompleks bakterija mliječne kiseline namijenjen oralnoj higijeni

49,90 EUR 39,90 EUR -20%

+DODAJ U KOŠARICU
Golden Tree My Cycle | Za hormonsku ravnotežu i dobrobit
My Cycle

Kompleks sastojaka prilagođen dobrobiti žena

49,90 EUR 39,90 EUR -20%

+DODAJ U KOŠARICU
Golden Tree Active Burn
Active Burn

Dnevni termogenik

49,90 EUR 39,90 EUR -20%

+DODAJ U KOŠARICU
Najčitaniji članci

Košarica (0)

Do besplatna dostave nedostaje vam još 100,00 EUR