Znaš li da gljive sadrže velike količine triptofana, esencijalne aminokiseline koju dobivamo samo hranom? Upravo ta aminokiselina omogućuje proizvodnju serotonina, t.j. hormona sreće koji osigurava dobro raspoloženje.
Stoga za momentalnu dozu dobre volje pripremi gljive u umaku od vrhnja.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17227,17226" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak nasjeckamo luk i češnjak, a gljive narežemo po želji.
- U tavu dodamo maslinovo ulje i popržimo nasjeckani luk i češnjak.
- Kad luk malo promijeni boju, dodamo narezane gljive i začine.
- Kad gljive omekšaju, dodamo mlijeko i kiselo vrhnje. Dobro izmiješamo pjenjačom da nema grudica.
- Kuhamo na umjerenoj vatri još nekoliko minuta i na kraju dodamo još sok od limuna i peršin.