“Miha, kako pripremaš batat?”
Danas ću ti predstaviti jednu od opcija koja te sigurno neće ostaviti ravnodušnim. ;) Tijesto za fit pizzu je pripremljeno od batata i uopće ne moraš biti kulinarski ekspert da uspiješ napraviti ovu ukusnu alternativu klasičnoj pizzi.
Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme pečenja: 20-25 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
Priprema:
Prvo se hvatamo pripreme “tijesta”.
U vrelu vodo ubacimo batat narezan na komadiće i kuhamo oko 15 minuta. Kad je krumpir kuhan, odlijemo vodu te dodamo 3 žlice zobenih pahuljica i dva jaja. Sve zajedno dobro izmiješamo (štapnim mikserom), dodamo malo nasjeckanog češnjaka i posolimo.
Moj savjet je da na papir za pečenje kapnemo 3 kapi maslinovog ulja i dobro razmažemo. Zatim na njega položimo smjesu i oblikujemo tijesto za pizzu. Tijesto pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta (dok ne dobije lijepu, zlatnu boju. Kad je tijesto pečeno, izvadimo ga iz pećnice i “sastavimo” pizzu.
Ja sam prvo upotrijebio domaći umak od rajčice, laganu mozzarellu, malo paprike i cherry rajčice i dodao bosiljak. S obzirom na to da sam bio ekstra gladan, pizzu sam jeo, a mogao sam ju slobodno peći još 5 minuta. ;)
Obavezno ju isprobaj i javi mi kako ti se svidjela, može?
Dobar tek!