Jako mi se teško oduprijeti kebabu, a s obzirom na to da ova poslastica trostruko prekoračuje dozvoljeni unos kalorija, pokušao sam napraviti zdravu varijantu.
Moram priznati da je rezultat vrhunski »master piece« i da je bio besramno dobar, neusporedivo bolji od njegovog originalnog brata. Ne vjeruješ? Isprobaj ga!
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme pečenja: 10 min Ukupno: 20 min
Sastojci:
PRELJEV: grčki jogurt, sol, mladi luk
Priprema:
Najprije narežemo pileći file na sitne trakice, začinimo ga solju, curryem, korijanderom, paprom, lukom i češnjakom u prahu i pokapamo limunom te ispečemo. Pustimo da stoji 5 minuta. Za nadjev sitno narežemo jedan list zelene salate, nekoliko cherry rajčica i pola zelene paprike. Nakon toga ispečemo “kruh od jaja” - omlet od 2 jaja, te pripremimo preljev od 2 žlice grčkog jogurta i nasjeckanog mladog luka, koji začinimo samo solju.
Dobar tek!