Čips? Koji možeš pojesti navečer, dok gledaš svoju omiljenu seriju? Tako je! Tko bi uopće pomislio da je od rotkvica moguće napraviti čips?! Ali itekako je.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 35 min Ukupno: 40 min
Sastojci:
– 15 rotkvica,
– origano,
– sol,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Rotkvice nareži na tanke kriške i istresi ih u posudu. Dodaj maslinovo ulje, sol i origano i dobro ih izmiješaj rukama, kako bi se mješavina ulja primila na svaku rotkvicu.
Rotkvice u jednom sloju posloži na pekač obložen papirom za pečenje, a zatim ih 15 minuta peci na 175°c . Zatim izvadi pekač iz pećnice, okreni rotkvice i peci ih još 20 minuta na 110°c.
Nevjerojatna grickalica je spremna, a ako ti slučajno ostane malo, obavezno to iskoristi sljedeći dan u salati! Top dodatak, to ti garantiram.
Dobar tek ;)
Recept smo našli na www.sitfit.si i malo ga preuredili ;)