Čudesna tjestenina s piletinom i mirisnom mješavinom mediteranskih začina.
Priznajem!
I meni se ponekad dogodi da mi u večernjim satima paše malo konkretniji obrok. Ali, kako znam da velike količine različitih priloga, odnosno ugljikohidrata otpada, rješenje tražim u čudesnoj tjestenini.
Tako je!
Riječ je o jako zanimljivoj namirnici koja je zbog svog specifičnog sastava,odnosno visokog udjela vlakana praktički bez kalorija. To znači da unatoč izgledu koji podsjeća na tjesteninu odnosno rezance, ovu namirnicu možete jesti i za večeru.
Osobno ju najradije jedem u kombinaciji sa začinjenom piletinom, gljivama, paprikom i pelatima. Kako ju točno pripremam, otkrivam u receptu ispod.
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme kuhanja: 20 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
– čudesna tjestenina,
– pileća prsa,
– luk,
– crvena rog paprika,
– šampinjoni,
– pelati,
– sol,
– papar,
– bosiljak,
– mješavina mediteranskih začina,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Da bi jelo bilo gotovo maksimalno brzo, savjetujem da slijedite sljedeći raspored.
Za početak pileća prsa narežemo na tanke trakice, pokapamo ih s malo maslinovog ulja i začinimo mješavinom mediteranskih začina (ako nemate pripremljenu mješavinu, možete se poigrati sa začinima koje imate kod kuće), posolimo i popaprimo.
Kad uspješno odradimo taj dio, u malo veću tavu stavimo maslinovo ulje i pričekamo da se površina zagrije. Dok čekamo, na sitno narežemo oprano povrće (luk, crvenu rog papriku i šampinjone).
Kad je ulje dovoljno zagrijano, u tavu prvo istresemo sitno nasjeckani luk i pričekamo da zlatno porumeni. Kad luk pusti svoj poznati miris i postane proziran, brzo dodamo na tanke trakice narezana i začinjena pileća prsa. Da bi bile stvarno dobro pečene trebaju se peći sigurno 7 minuta u društvu luka.
Za to vrijeme u srednje velikom loncu zagrijemo vodu, posolimo ju i čekamo da zavri. Kao što ćete primijetiti, čudesna tjestenina pakirana u posebnim vrećicama je okružena vodom. Preporučujem da ju prije kuhanja dobro operete i ocijedite.
Kad je piletina skoro pečena, u tavu dodamo i pelate (prije toga ih vilicom dobro izgnječimo), rog papriku, gljive i bosiljak.
Sve sastojke koje smo dodali u tavu na umjerenoj vatri kuhamo još toliko dok tjestenina nije gotova. Za razliku od klasične tjestenine, čudesnoj je u kipućoj vodi potrebno samo 2-3 minute i već je spremna.
Kad je kuhana, operemo ju, ocijedimo i dodamo u tavu iz koje već prekrasno miriše sočni umak i piletina.
Sve zajedno još treba samo dobro promiješati i ukusna večera je spremna.
Dobar tek ;)