Jagode, borovnice, šumsko voće… svega toga trenutno ima u izobilju i samo zove na pripremu pita. Ovaj put predstavljam slasticu, pitu od šumskog voća koja je dobila malo drugačiju izvedbu. Zdravije, lagano i rahlo, a i dalje nevjerojatno ukusno.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme pečenja: 30 min Ukupno: 45 min
Sastojci:
– 4 žlice pirovog brašna,
– 3 jaja,
– prstohvat soli,
– cimet,
– 1 žlica eritritola (Sukrin) ili pa šećera kokosovog cvijeta,
– 3 žlice grčkog jogurta,
– 2 žlice mlijeka po izboru,
– sezonsko voće (šumsko voće)
Priprema:
Žutanjke i bjelanjke odvojimo i iz bjelanjaka napravimo snijeg. U žutanjke umiješamo pirovo brašno tako da ga prosijemo kroz cjedilo. Dodamo sol, cimet, sladilo (eritritol ili kokosov šećer) i grčki jogurt. Mješavini postupno dodamo snijeg i sve skupa lagano miješamo rukom. Ako je pregusto, možemo dodati dvije žlice mlijeka po izboru. Smjesu ulijemo u namašćeni pekač, preko nje istresemo šumsko voće i pečemo 30 min na 180 stupnjeva.
Dobar tek!