Kada pomislim na cvjetaču sigurno mi ne padne na pamet nešto toliko ukusno da bi bilo teško ostaviti tanjur.
Vjerojatno ti je poznat takav osjećaj? Obično se pojavi kada grickamo kikiriki ili čips. Ubrzo nakon toga osjetimo grižnju savjesti.
Neće više biti tako, jer čips od cvjetače predstavlja pravo otkriće.
Ne vjeruješ? Probaj
Vrijeme pripreme: 5 min Vrijeme pečenja: 20 min Ukupno: 25 min
Sastojci:
-cvjetača,
-sok od limuna,
-sol,
-kajenski papar,
-curry u prahu,
-maslinovo ulje.
Priprema:
Cvjetaču izdrobimo na komadiće (cvjetove) i istresemo u zdjelu. Nakapamo maslinovim uljem (kao kada pripremamo salatu), a zatim prelijemo sokom od limuna (približno 1/2 limuna). Nakon toga sve to kratko promiješamo. Posolimo i po osjećaju dodamo kajenski papar, tako da jelo bude blaže ili jače začinjeno. Na kraju pospemo većom količinom curryja u prahu.
Cvjetaču istresemo na papir za pečenje i ravnomjerno raspodijelimo, a zatim pečemo cca. 20 minuta na 180-200 stupnjeva.
Dobar tek!