Variva su vjerojatno jedno od najhranjivijih i najlakših jela. Brzo dobijemo ukusan ručak, međuobrok ili večeru, a sastojke samo uzmemo iz hladnjaka, ovisno o tome što nam je u tom trenu dostupno.
Evo recepta za varivo s mladim kupusom i krumpirom, koje je puno antioksidansa, vitamina A, E, C, te je bogato folnom kiselinom i željezom. Zato brzo krećemo na posao!
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17040,17041" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 10 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak pripremimo malo veću posudu i u nju nakapamo maslinovo ulje. Na njemu popržimo nasjeckani luk i češnjak.
- U međuvremenu pripremimo svo povrće - operemo ga pod mlazom vode i narežemo na komade bilo koje veličine.
- Sve zajedno dodamo loncu u kojem su već luk i češnjak te začinimo začinima, solju i paprom.
- Kuhamo na umjerenoj vatri dok povrće ne omekša.
- Ako želimo gušće jelo, povrće možemo malo izmiksati štapnim mikserom.
Dobar tek!