OdliÄna zimska pita, koja oduÅ”evljava hrskavim prhkim tijestom i slasnim punjenjem, a o kremastom vrhnju da uopÄe ne govorimo!
Vjerojatno ne moram naglaÅ”avati da je zdrava, sezonska i toÄno ono Å”to trebaÅ” za pripremu obiteljske veÄere.
Vrijeme pripreme: 60 minĀ Ā Ā Vrijeme kuhanja: 60 minĀ Ā Ā Zahtjevnost:Ā 




Sastojci:
Priprema:
- Za poÄetak u zamrzivaÄu zamrznemo kokosovo ulje koje Äemo upotrijebiti za prhko tijesto. Ostavimo ga u zamrzivaÄu pola sata, a u meÄuvremenu pripremimo nadjev.
- Za nadjev skuhamo na komadiÄe narezan batat i jabuku. Kad postanu mekani, pomoÄu elektriÄnog miksera dobro izmiksamo, a zatim prebacimo u veÄu zdjelu. Dodamo tri jaja, vaniliju, mljeveni Äumbir, muÅ”katni oraÅ”ÄiÄ, sirup i 20 g eritritola te 30 ml biljnog mlijeka. Sve zajedno dobro promijeÅ”amo.
- Pripremimo prhko tijesto. Iz zamrzivaÄa uzmemo kokosovo ulje. PomoÄu miksera pomijeÅ”amo braÅ”no, ostatak eritritola (10 g), kokosovo ulje, prstohvat soli i žlicu biljnog mlijeka. Po potrebi dodamo joÅ” dvije do tri žlice hladne vode.
- Izmijesimo tijesto i na 20 minuta stavimo u zamrzivaÄ. Kad ga izvadimo iz zamrzivaÄa, ostavimo ga stajati 10 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga razvaljamo i rasporedimo po nauljenom kalupu za torte. Malo tijesta rasporedimo i po rubu kalupa za peÄenje.
- Preko tijesta prelijemo pripremljeni nadjev i sve zajedno stavimo u peÄnicu na sat vremena, kako bi se nadjev malo stvrdnuo.
- Na kraju priÄekamo da se torta ohladi i poslužimo s kokosovim vrhnjem.
Dobar tek!
Cijeli kolaÄ s navedenim koliÄinama sadrži: