Odlična zimska pita, koja oduševljava hrskavim prhkim tijestom i slasnim punjenjem, a o kremastom vrhnju da uopće ne govorimo!
Vjerojatno ne moram naglašavati da je zdrava, sezonska i točno ono što trebaš za pripremu obiteljske večere.
Vrijeme pripreme: 60 min Vrijeme kuhanja: 60 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak u zamrzivaču zamrznemo kokosovo ulje koje ćemo upotrijebiti za prhko tijesto. Ostavimo ga u zamrzivaču pola sata, a u međuvremenu pripremimo nadjev.
- Za nadjev skuhamo na komadiće narezan batat i jabuku. Kad postanu mekani, pomoću električnog miksera dobro izmiksamo, a zatim prebacimo u veću zdjelu. Dodamo tri jaja, vaniliju, mljeveni đumbir, muškatni oraščić, sirup i 20 g eritritola te 30 ml biljnog mlijeka. Sve zajedno dobro promiješamo.
- Pripremimo prhko tijesto. Iz zamrzivača uzmemo kokosovo ulje. Pomoću miksera pomiješamo brašno, ostatak eritritola (10 g), kokosovo ulje, prstohvat soli i žlicu biljnog mlijeka. Po potrebi dodamo još dvije do tri žlice hladne vode.
- Izmijesimo tijesto i na 20 minuta stavimo u zamrzivač. Kad ga izvadimo iz zamrzivača, ostavimo ga stajati 10 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga razvaljamo i rasporedimo po nauljenom kalupu za torte. Malo tijesta rasporedimo i po rubu kalupa za pečenje.
- Preko tijesta prelijemo pripremljeni nadjev i sve zajedno stavimo u pećnicu na sat vremena, kako bi se nadjev malo stvrdnuo.
- Na kraju pričekamo da se torta ohladi i poslužimo s kokosovim vrhnjem.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: