Da li na svako toliko poželiš nešto slano i brzo pripremljeno, ali nemaš ideju što pripremiti da bude ukusno i zdravo? Imaš slanutak u smočnici, ali ne znaš kako ga pripremiti na originalan način?
Imam izvrsno rješenje za tebe! Ovo je slana pita od slanutka koja će se sigurno više puta naći na tvojem jelovniku. Još jedan savjet: izvrsna je i hladna, pa je bez brige možeš sutradan ponijeti na posao.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16817,16818" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15min Vrijeme kuhanja: 30 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Slanutak počnemo pripremati dan ranije. Namočimo ga u vodi i ostavimo preko noći.
- Drugi dan, kada slanutak omekša, ocijedimo višak vode i slanutak operemo pod mlazom vode. Zagrijemo pećnicu na 180 ° C.
- Slanutak sameljemo zajedno s maslinovim uljem, kimom, kajenskim paprom, paprom i soli u blenderu da dobijemo glatku masu.
- Ako je masa pregusta dodamo malo vode kako bi sastojke bilo lakše miješati.
- Premjestimo pripremljenu smjesu u veću posudu, dodamo nasjeckanu cvjetaču i sve dobro promiješamo.
- Pripremljenu smjesu ulijemo u posudu za pečenje u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
- Po vrhu posipamo pinjole i nasjeckane pistacije i pita je spremna za pečenje.
- Pečemo ga dobrih pola sata - samo toliko nas dijeli od fantastičnog obroka.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: