Jesi li pravi “pizzaholičar”? Pa zašto onda uvijek radiš istu klasičnu pizzu, kad su mogućnosti za izradu pizze neograničene, a kombinacije okusa beskrajne? Ova domaća ražena pizza puna je izuzetno ukusnih sastojaka. Isprobaj je i nećeš požaliti - nar, kelj i domaći pesto svježa su kombinacija koju nećeš zaboraviti, jer je nevjerojatno ukusna.
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Zagrijemo pećnicu na 180 ° C.
- Napravimo tijesto. U zdjeli dobro izmiješamo oba brašna, vinski kamen, jaje i kefir. Ako je masa pregusta dodamo nekoliko kapi ulja i vode ako je potrebno. Dodamo prstohvat soli i tijesto je spremno da ga rasporedimo po plehu za pečenje koji smo prethodno obložili papirom za pečenje.
- Vrijeme je da pripremimo domaći pesto. Mikserom pomiješamo pinjole, maslinovo ulje, sol, češnjak i luk u prahu dok ne postanu glatki.
- Premažemo pizzu svježim pestom i pečemo je u zagrijanoj pećnici 15 minuta.
- Nakon što je pizza pečena, na tavi prepržimo kelj, začinivši ga omiljenim začinima.
- Kad je pizza pečena, izvadimo je iz pećnice i po njoj posložimo pečeni kelj, kadulju, kriške šunke, klice, sjemenke nara i komadiće feta sira.
- Po želji stavimo pizzu na još nekoliko minuta u pećnicu da sastojci malo porumene i bogata pizza je gotova.
Dobar tek!
p.s. Kada pripremaš pesto, pripremi ga malo više - dodaj mu svježi bosiljak. Tako pripremljeni pesto alla genovese će dobro zatvoren u staklenki u hladnjaku pričekati i do 2 tjedna za korištenje u kreiranju mediteranskih specijaliteta.