Vrijeme pripreme: 20 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Kako bi slasni keksi bili što prije pripremljeni, pećnicu zagrijemo na 175 °C.
- Zatim krenemo s pripremom smjese za kekse. Na pari rastopimo kokosovo ulje, te ga ostavimo u većoj zdjeli da se malo ohladi.
- Zatim postepeno dodamo ostale sastojke: brašno, eritritol, sok i koru jednog bio limuna, prstohvat soli i timijan.
- Sve dobro zamijesimo, kako bi dobili jednakomjernu smjesu, a zatim ostavimo da odmara 15–30 minuta.
- Smjesu zatim raspodijelimo po površini i razvaljamo na željenu debljinu. Moraš znati da što će keksi biti deblji, to će biti potrebno više vremena da se ispeku.
- Izaberemo svoje omiljene kalupe i počnemo s oblikovanjem keksa.
- Oblikovane kekse posložimo na pleh za pečenje obložen pek papirom, a zatim sve stavimo u pećnicu na 10 minuta, kako bi keksi dobili zlatnu boju.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: