U hladnim danima vesele nas jela koja nas dobro zagriju. Jedno od takvih je i krem juha od poriluka, koja nije odlična samo zimi, već i u hladnijim proljetnim večerima. Dodatan razlog za pripremu ove odlične juhe u hladnijim danima je i češnjak, koji je prirodni antibiotik.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16881,16882" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 10 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Uzmemo veći lonac i u njemu popržimo nasjeckani luk i malo češnjaka na žlici maslinovog ulja.
- Kad luk malo promijeni boju, dodamo komade batata i kriške poriluka.
- Pržimo i začinimo po želji.
- Zatim dodamo vodu i pustimo da neko vrijeme kuha kako bi povrće omekšalo.
- Po želji začinimo, dodamo malo limunovog soka i u blenderu izmiksamo u glatku i gustu kremastu juhu.
- Juhu poslužimo s malo kiselog vrhnja.
- Ako želimo dodatno začiniti juhu, na vrućoj tavi popržimo bijeli luk, što će dodati točku na i.
Dobar tek!
Cijeli kolač s navedenim količinama sadrži: