Hokaido tikva puna je karotena, što joj daje karakterističnu narančastu boju, ali poznata je i po protuupalnom učinku, jer je bogata vitaminom C, a također jača naš imunološki sustav i održava kožu lijepom. Juha od bundeve s batatom zagrijava i dobro nas zasiti.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="16972,16973" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Za početak operemo tikvu i izrežemo je na manje komade. Tikvu nije potrebno guliti, jer joj je kora tanka i brzo će omekšati.
- Batat narežemo na kockice, a luk i češnjak nasjeckamo.
- Uzmemo veći lonac, stavimo par kapi maslinovog ulja i popržimo nasjeckani luk i češnjak. Kad luk malo potamni, dodamo komade krumpira i tikve.
- Promiješamo, začinimo po želji i dodamo vode. Količina vode podešava se prema tome koliko gustu juhu želimo.
- Kad je povrće dovoljno mekano, juhu dobro izmiksamo štapnim mikserom ili blenderom.
- Juhu poslužimo s vrhnjem, bučinim uljem i posipamo zdravim sjemenkama bundeve.
Dobar tek!