Da bi se zaštitili od virusa, posebno su važne zdrave sezonske namirnice - osobito povrće. Stoga je najbolje pripremiti bogatu juhu od sezonskog povrća. Ovaj put preporučujem ovu izvrsnu juhu od kelja s batatom.
p.s. Povrće možeš dodati ili zamijeniti po želji. Pregledaj hladnjak i iskoristi ostatke! Tako se pobrineš da povrće ne završi u smeću, a istodobno osiguraš dovoljnu količinu svih važnih hranjivih sastojaka.
[vc_gallery type="flexslider_slide" interval="3" images="17096,17097" img_size="full" onclick="custom_link"]
Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 15 min Zahtjevnost:
Sastojci:
Priprema:
- Kapnemo malo maslinovog ulja u lonac. Kad se zagrije, dodamo nasjeckani luk i češnjak.
- Prženom luku dodamo kockice batata i mrkve, dobro promiješamo i dodamo vodu.
- Smjesi dodamo začine, sol i papar te kuhamo na umjerenoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo narezani kelj i smrznuti grašak te kuhamo dok i grašak ne bude skuhan.
Dobar tek!